Over Esther en de zaak

Zo Ondernemer Zo Zaak

Zo Ondernemer Zo Zaak helpt ondernemers om duurzaam succes te hebben door te werken aan slimme en gedegen groei van binnenuit. Vrijheid en plezier zijn belangrijke ingrediënten van succes en ware impact.  

Ondernemen gaat met ups en downs. Als ervaren ondernemer weet je dat dit erbij hoort. Inzicht in de fases, jezelf en de zaak vermindert stress en helpt om de juiste stap te zetten naar het volgende level.

Over Esther

“Ik heb oprecht bewondering voor ondernemers. Ga er maar aanstaan! Het risico, de verantwoordelijkheid, het pionieren en experimenteren. Succes komt nooit zomaar. Leren omgaan met teleurstellingen is (meestal) onvermijdelijk. Ik voel het als een missie om ondernemers  te helpen de uitdagingen aan te gaan

Enkele beschrijvende termen

k

Journalistiek

Familiebedrijf

Feng Shui

Schrijver

w

Coaching

Persoonlijke ontwikkeling

Bedrijfsopvolging vind ik het meest interessante onderwerp. Ik ken het van dichtbij. Op zondag ging het nergens anders over. Het gevoel van: ‘wij hebben niemand nodig’ en ‘wat binnen deze muren besproken wordt, blijft binnen deze muren’. Dit hier zeggen voelt al als een overtreding. Kort gezegd ken ik de familiedynamiek en vind ik het prachtig om daarmee te werken.

Het is geen toeval dat ik coach ben geworden. Het is een logisch gevolg van uiteenlopende ervaringen. Het kwam jaren geleden in me op tijdens een moment van aangename stilte (kopje thee voor het raam) na een turbulente tijd. Ineens realiseerde ik me dat ik met mijn bagage een ideale sparringpartner kan zijn voor mensen met visie, lef en ondernemingsdrang.

Ik kom uit een ondernemersnest, ben zelf altijd ondernemer geweest, ook toen ik werkte als gediplomeerd journalist voor de lokale pers. Mijn enige baan in loondienst had ik ooit bij de Kamer van Koophandel, als redacteur. Ik zag toen veel bedrijven van binnen. Tussendoor verdiepte ik me in Oosterse filosofie (Feng Shui). En na een tijdje werken in het familiebedrijf (communicatie/HR), besloot ik coach te worden.

Kom gerust eens kennismaken. Dan kunnen we onze verhalen uitwisselen.” 

Esther Reinders

  • Creatief
  • Doelgericht
  • Intuïtief
  • Kritisch
  • Rustpunt
Opleiding:
Europees Instituut de Baak
Master Coach