Wat klanten zeggen

Opmerkzaam en intuïtief

“De gesprekken die ik met Esther heb gevoerd waren zeer prettig en voelen heel natuurlijk. Ze is opmerkzaam en werkt intuïtief. Ze haalt de kern snel uit het verhaal en weet de onderwerpen/signalen die haar opvallen in de gesprekken op een prettige manier terug te geven. Ik ben door haar erg geholpen om weer wat meer overzicht te krijgen in waar ik naar toe wil in mijn persoonlijke leven en zo ook in mijn ondernemerschap.”

Lot Heij

Zelfstandig HR professional, Lot Heij organisatieadvies

Ruimte om zelf te ontdekken

“Hoe zakelijk en persoonlijk elkaar kunnen raken en in de weg kunnen zitten, kwam ik keihard te weten. Op Twitter las ik de eerste zinnen op haar site: ‘Wat als je grenzen zijn bereikt? Als groei uitblijft, maar je drive niet minder is?’ Geraakt omdat het mij gelijk met m’n neus op de feiten drukte kwam ik bij Zo Ondernemer Zo Zaak terecht en binnen no-time had ik m’n agenda, prioriteiten en gedachten weer op de rit. Esther gaf me de ruimte om zelf te ontdekken wat ik nodig had en wat ik daarvoor zelf kon en moest doen. En daar waar nodig hielp ze me met vragen, een opmerking of een uitdagende opdracht in de goede richting.”

Gonneke Bennes

communicatie en organisatie advies, By the Hand

Lekker praktisch

“Eindelijk iemand die de mens achter de ondernemer echt ziet en begeleidt. Ik worstelde met oude overtuigingen uit een ver verleden die mij belemmerden in mijn ondernemerschap. Doordat ze ook voor een consult bij mij thuis is gekomen, kon ze mij door haar Feng Shui kennis precies vertellen waar de bottleneck zat wat betreft mijn worsteling. Dat was voor mij echt een aha-moment. Daar houd ik van; lekker praktisch.”

Sylvia

ondernemerscoach

Luisteren en kritische vragen

“Wanneer je merkt dat je niet efficiënt genoeg werkt en verzuimt in de keuzes die je moet maken is Esther een goede keuze om je doel weer in zicht te krijgen. Een korte sessie (ambitiecoaching red.) kan al voldoende zijn om voor jezelf meer duidelijkheid te krijgen. Er wordt geluisterd en er worden kritische vragen gesteld waardoor er helderheid ontstaat. Vervolgens kun je snel je doel stellen voor je bedrijf en krijg je praktische handvatten. Het doel in een tijdspad uit te zetten geeft een werkzame oplossing.
Ik heb gekozen voor een sessie in de buitenlucht, de prachtige kasteeltuin in Delden. Het buitenzijn tijdens deze sessie gaf mij letterlijk en figuurlijk meer beweging.”

Carina Zwaga

Eigenaar, Sugartray

Sfeergevoelig en licht op de zaak

“Het is bijzonder wat Esther onder andere door haar sfeergevoeligheid weet bloot te leggen. Ze wist dingen aan het licht te brengen waar we zeker wat mee kunnen”.

Arno

Eigenaar, meubelzaak

Confrontatie niet uit de weg

“Fijn dat Esther mij de tijd heeft gegeven om al brainstormend in concrete stappen mijn ambitie helder te krijgen in een plan. Esther gaat een confrontatie niet uit de weg en ze weet in een goede sfeer het gesprek aan te gaan.”

Laura

Eignaar , trainingsbureau

Vertrouwen en concrete actie

“Mijn hoofd zat zo vol en er waren veel zaken, die ik heel open met haar besprak. Ze gaf me snel vertrouwen. Vervolgens kwam Esther met een aantal concrete acties voor mij om uit /aan te werken. Dat vond ik prettig; een soort stappenplan, meteen tot actie overgaan en fysiek aan te slag. Ze heeft mij zowel op zakelijk vlak als op privégebied gecoacht en wist op een zeker moment de zere plek goed te raken en dat maakte heel wat emoties los. Esther blijft tijdens de gesprekken goed doorvragen om bij de kern te komen, maar wel op een fijne manier. Het was een opluchting voor mij om op deze manier bepaalde kwesties bij de kop te pakken. Verder zijn er diverse manieren van coaching aan de orde geweest. Door deze werkwijze te hanteren heeft ze mij goed doorgrond en daar de passende adviezen bij gegeven. Het voelde heel plezierig en ik zou Esther zeker aanbevelen bij anderen.”

Saskia Vreeman

Makelaar, Saskia Vreeman Makelaar 4you

Spiegel voorhouden

Met behulp van diverse werkvormen heeft Esther me een spiegel voorgehouden. Hierdoor heb ik inzicht gekregen in mijn kwaliteiten. Ik ontdekte waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en waarom ik iets ervaar zoals ik het ervaar. Door het coachtraject heb ik een beter zelfbeeld gekregen. Esther is opmerkzaam. Ze stelt directe vragen waardoor ze bij de kern komt.

Rolf Plevier

Eigenaar, Plevier Tuinaanleg|Onderhoud|Boomverzorging

Verhelderende blik

“Fijn, die verhelderende blik van Esther. Ze heeft overzicht en ze ziet wat er onder de problematiek schuilgaat. Ze wist precies te pakken waarom ik soms een black-out ervaar. Dat is waar ik telkens weer op vastliep en Esther had de helderheid om het zichtbaar voor me te maken.”

Elles

Eigenaar, naaischool