Esther Reinders ondernemerscoach

“Ik coach familiebedrijven én ik ben aangesloten bij de Startversneller waarvoor ik starters coach. Laten we gewoon eens kennismaken, dan kan ik je er meer over vertellen!”

Esther Reinders

 

COACHING VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

Je bent ondernemer, maar je doet maar wat voor je gevoel. Je grijpt van alles aan en je ziet overal kansen. Je aandacht is versnipperd en je staat altijd ‘aan’. Mooi! Jij bent een echte startende ondernemer. Een bepaalde mate van chaos en hectiek hoort daar simpelweg bij. En dan is het tijd voor de volgende fase.

 

Je komt maar niet verder

Dat je niet door breekt naar de volgende fase is ook helemaal niet raar. In je groei naar succes kom je namelijk op een punt waarop je keuzes moet maken en de een kan dat gemakkelijker dan de ander. Dat dit gepaard gaat met onzekerheid of angst is heel normaal. Het is zelfs een bewezen fase van het ondernemerschap.

Coachprogramma voor startende ondernemers

Coaching draagt bij aan succes! We onderzoeken wat blokkeert, waar je naartoe wilt en hoe je daar komt. Het coachprogramma voor startende ondernemers bestaat uit vaste onderdelen en uit maatwerk. Bovendien kan je ervoor kiezen om enkel uren flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld coaching via mail, ondersteuning via WhatsApp of online coaching via een video call.

Wat je krijgt

  • 5 x coachsessie van 1,5 uur in Almelo
  • ODC drijfverenmeting plus een sessie a 1,5 uur voor de terugkoppeling en rapport

Wat je eraan hebt


Het eindresultaat hangt af van jouw coachdoel. Dat maken we eerst helder en daarna kunnen we bijvoorbeeld werken aan je concept, je ambities of je persoonlijk leiderschap. Ook kan ik je helpen om je bedrijfs- en marketingstrategie neer te zetten. Ik ondersteun je bij het ontwikkelen van lef om zichtbaar te zijn en om je verhaal goed te kunnen vertellen. Coaching van Zo Ondernemer Zo Zaak is erop gericht om jou als ondernemer sterker te maken. Als jij groeit, groeit je bedrijf met je mee!

Investering


Het programma kost 1250,- euro exclusief btw en duurt een half jaar. Maar! Waarschijnlijk kost het je maximaal 250 euro, want de kans is groot dat jij in aanmerking komt voor een subsidie van 1000 euro. Als een ondernemer bent uit Overijssel of Gelderland en als je niet langer dan vijf jaar geleden bent gestart, dan kan je waarschijnlijk een subsidie aanvragen via www.destartversneller.nl

Hoe het werkt

Ik begin met een intake van ongeveer een half uur. Jij mag kiezen hoe je dat wilt, telefonisch, via beeldbellen of in mijn coachpraktijk in Almelo. Als je verder wilt, maak ik een coachplan gebaseerd op jouw coachvraag. Als je subsidie wilt aanvragen bij de Startversneller dan adviseer ik je eerst even bij hen te informeren of je daarvoor in aanmerking komt.

Het coachplan is per sessie uitgewerkt. We bespreken het coachplan, maar je krijgt het niet mee als vaststaand programma. Het kan namelijk zijn dat we onderweg besluiten het doel iets bij te stellen als jou dat beter helpt. Soms, als dat bijdraagt aan de groei van jezelf of je zaak, krijg je huiswerk mee. Aan het begin van het traject vraag ik je een coachcontract te ondertekenen waarin je belooft gecommitteerd te zijn aan het proces. Eigenlijk is dat vooral een belofte aan jezelf.

Maak een vrijblijvende afspraak

Ik zocht een businesscoach die niet alleen verstand had van business, maar ook van coachen. Ik wilde geen zakelijke ‘one size fits all’ trucjes, maar leren welke manier van ondernemen bij mij als persoon past. Dit is precies waar Esther voor staat. Bij Esther was er alle ruimte voor mijn verhaal, mijn onzekerheden en successen, mijn chaos en de harde cijfers. Ze moedigde me aan concreet te worden, minder perfect en meer tevreden te zijn. Esther is niet bang om de pijnpunten bespreekbaar te maken (niet altijd leuk, wel nuttig). Mijn traject bij haar heeft me vertrouwen in mijn kunnen als ondernemer opgeleverd en dat is precies waar ik naar op zoek was. Iedereen heeft iemand nodig die ziet wat je zelf niet ziet, zowel je potentieel, als je valkuilen. En daarvoor moet je bij Esther zijn.

Caren SpeldekampCoaching en begeleiding

Esther heeft mij goed geholpen met de coaching. Ze is een rustige, vriendelijke coach maar toch ook vasthoudend waardoor ze uiteindelijk tot de kern van de zaak weet door te dringen. Hierdoor krijg je een goed inzicht krijgt in hetgeen jou beperkt bij het zaken doen en ondernemen en krijg je handvatten om hiermee aan het werk te gaan.

TinaJuriste

De gesprekken die ik met Esther heb gevoerd waren zeer prettig en voelen heel natuurlijk. Ze is opmerkzaam en werkt intuïtief. Ze haalt de kern snel uit het verhaal en weet de onderwerpen/signalen die haar opvallen in de gesprekken op een prettige manier terug te geven. Ik ben door haar erg geholpen om weer wat meer overzicht te krijgen in waar ik naar toe wil in mijn persoonlijke leven en zo ook in mijn ondernemerschap.

Lot HeijZelfstandig HR professional

Met behulp van diverse werkvormen heeft Esther me een spiegel voorgehouden. Hierdoor heb ik inzicht gekregen in mijn kwaliteiten. Ik ontdekte waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en waarom ik iets ervaar zoals ik het ervaar. Door het coachtraject heb ik een beter zelfbeeldgekregen. Esther is opmerkzaam. Ze stelt directe vragen waardoor ze bij de kern komt.

Rolf PlevierPlevier Tuinaanleg

Esther heeft mij ruim een jaar gecoacht, tijdens mijn eerste tijd als zelfstandig ondernemer. In dat jaar heb ik veel geleerd, mede dankzij Esther. Wat fijn dat ik periodiek met haar kon stilstaan bij mijn professionele én persoonlijke ontwikkeling (want: zo ondernemer zo zaak). Esther is een prettige, doortastende coach die ik iedere (startende) ondernemer gun.

Kim van RossumInterim HR adviseur | verzuim adviseur