Een familiebedrijf overnemen zonder ruzie?

Hoe doe je dat?

Afbeelding familiebedrijf man vrouw en oude man

Familiezaken zonder Ruzie is een boek voor opvolgers met ervaringsverhalen tips en inzichten van een opvolgerscoach.

Als opvolgerscoach zie ik – Esther Reinders – helaas dat de bedrijfsoverdracht van een familiebedrijf vaker fout gaat dan goed. Hierom heb ik besloten om het boek Familiezaken Zonder Ruzie te schrijven met als doel om de bedrijfsoverdracht van het familiebedrijf juist vaker harmonieus te laten verlopen. Ook als een overdracht zakelijk is gelukt, kan er helaas alsnog enorme emotionele schade zijn ontstaan in de familie.

Speciaal voor de opvolger van het familiebedrijf
Het boek Familiezaken zonder ruzie heb ik speciaal geschreven voor de opvolger. Het is bedoeld ter inspiratie en ondersteuning bij elke fase. Onderwerpen als talent, broers en zussen, niet meewerkende familieleden, belangen, loyaliteit, verwachtingen, patronen en nog vele gevoelige thema’s blijven niet onbesproken. Dit boek is daarmee uniek, taboedoorbrekend en een bron van inspiratie en hulp voor opvolgers in deze belangrijke stap in hun carrière.

Voor de overdrager
Daarnaast is het boek natuurlijk ook geschikt om als overdrager van een familiebedrijf het boek aan een opvolger te geven. Dit zal jullie helpen bij het proces van de bedrijfsovername.

Familiebedrijf overnemen is een life event
Het familiebedrijf overnemen; Ik, Esther Reinders stond zelf ooit voor die keuze. Uiteindelijk kozen ik en mijn man ervoor om het niet te doen. Op zoek naar ondersteuning bij deze lastige keuze, vond ik alleen informatie over hoe je een overname van het familiebedrijf financieel en juridisch goed regelt. Terwijl je als opvolger juist benieuwd bent naar persoonlijke ervaringen en tips van andere opvolgers. Het bedrijf overnemen van je ouders of overdragen aan je kind(eren) is tenslotte een levensbepalende keuze, het is een life event.

Bedrijfsovername familie gaat over emoties
Verhalen over opvolging blijken gevoelig te liggen. Het gevolg is dat er weinig te vinden is over wat het bedrijf overnemen van je ouders nou echt teweegbrengt. Daarnaast zijn de meeste boeken over opvolging geschreven voor de overdrager en niet voor de opvolger.

Familiezaken zonder ruzie

Lees ervaringsverhalen, tips en inzichten voor
opvolgers in het familiebedrijf. Zorg samen voor een
harmonieuze overdracht

Koop dit boek

25 opvolgers delen hun verhaal
Voor Familiezaken zonder ruzie sprak ik met 25 opvolgers in verschillende fases van hun carrière bij uiteenlopende familiebedrijven. Elke opvolger voelt de noodzaak om te vertellen over het life event dat een overname is en zo de opvolger beter voor te bereiden. Alle situaties en families verschillen, maar de problemen waar zij tegenaan lopen, zijn universeel. Naast de vele tips van de opvolgers trek ik zelf mijn coachende conclusies uit de interviews.

De cijfers over het overdragen van het familiebedrijf:

Kans op successen bij tweede generatie

Oorzaken mislukken overdracht

“Als opvolgerscoach is het mijn missie om overnames voortaan harmonieus te laten verlopen.”

Esther Reinders

Familiezaken zonder ruzie

Lees ervaringsverhalen, tips en inzichten voor
opvolgers in het familiebedrijf. Zorg samen voor een
harmonieuze overdracht

Koop dit boek