Kan jij op deze voet verder? Of moet er nodig iets veranderen in je (zaken)leven? De vraag is echter; hoe graag wil je dat écht? Wat heb jij ervoor over om daadwerkelijk iets te veranderen? Welke impact mag die verandering hebben op jouw leven? Wat vind jij acceptabel? Maak dat in een klap zichtbaar door het een cijfer te geven.   Het is éen van de vragen uit de Ambitie-vragenlijst die gratis te downloaden is op deze site. De vraag luidt letterlijk: hoe groot is je huidige veranderwens? Geef op de schaal van 0 tot 10 aan hoe groot de impact op je leven mag zijn. 0 betekent stilstand en 10 betekent het roer volledig om.

0 ————————————————————————–10

   

Offers

Eigenlijk gaat de vraag over wat je wil opgeven om de verandering echt door te voeren. Of het nou gaat om een relatief kleine verandering door elke dag een uur eerder op te willen staan of om een groots plan om bijvoorbeeld internationaal te gaan met je bedrijf, voor beide veranderingen moet je offers brengen. Het gegeven cijfer geeft aan hoe graag je dit echt wil. Ben je bereid om het biertje na je sportavond te laten staan om morgen een uur eerder fit wakker te worden? Of, ben je bereid om veel te reizen en om veel weg te zijn om je business in het buitenland uit te rollen?  

Frustratie

Vaak wordt gevraagd om je huidige leven een cijfer te geven, maar wat als je gewoon tevreden bent met een zeven? Dan zegt het cijfer niet zoveel. Hoe graag wil je naar een 8? Hoe groot is de frustratie die je voelt dat het niet zo is, zoals je wilt dat het is? Je kan de mate van die frustratie ook een cijfer geven. Best interessant, maar feit blijft dat er verandering nodig is. En als je die niet echt wilt (of aandurft), kan je  misschien beter werken aan acceptatie dan aan verandering. Met andere woorden; als je de acceptabele impact van je verandering een onvoldoende geeft, is het misschien beter om niet langer te willen veranderen.  

Gratis vragenlijst

Wil je meer van dit soort vragen aan jezelf stellen tijdens de kerstdagen? Download dan de gratis Ambitie-vragenlijst via deze link.

Werken aan je plan

Wil je echt een start maken met je verandering? Meld je dan aan voor de ambitietraining (inclusief een uur individuele coaching vooraf) op 18 januari.