Vanaf  januari 2018 heeft mijn bedrijf een nieuwe naam! Ik werk niet langer onder mijn eigen naam, maar het wordt ‘Zo Ondernemer Zo Zaak, communicatie & coaching’. Binnenkort wordt alles omgezet. Het logo wordt aangepast en mijn bedrijf is straks vindbaar onder www.zoondernemerzozaak.nl.

 

Niet meer onder eigen naam

Ik ga graag naar mijn werk, maar ik bén niet graag mijn werk. Dat is voor mij het grote verschil. Verder zegt mijn naam niets over wat ik doe. Dat is straks beter.

 

Duidelijk wat ik doe

De naam geeft exact aan wat ik doe. Gooi een steentje in het water en het geeft een kring. Als jij als ondernemer dat steentje bent, is die kring jouw bedrijf. Dus: Zo Ondernemer Zo Zaak. Als coach help ik je om het beste uit jezelf en uit je bedrijf te halen.

 

Beetje achtergrond

Ik ben van oorsprong journalist. Daarnaast heb ik een periode Feng Shui woonadvies gegeven. Dat laatste ken je misschien niet, maar het is een Chinese leer om tot een persoonlijk interieur te komen. De Chinezen zeggen: ‘Zoals je huis is, zo ben jij’. Vandaar dus ‘Zo Ondernemer, Zo Zaak’.

 

Hoezo communicatie?

Beide vakgebieden, de journalistiek en Feng Shui, blijven wakker in mij. Ik weet bijvoorbeeld wanneer een omgeving klopt bij wat je wil uitstralen als ondernemer. Ik kan schrijven en een boodschap helder overbrengen. Bovendien ben ik een conceptdenker. Verder werk ik graag aan allerlei publicaties, zoals ik nu een reeks opvolgers binnen het familiebedrijf ga interviewen.

 

Communicatietraining

Heldere communicatie is ook van belang in verkoopgesprekken of op de werkvloer. Ik geef training in het versterken van communicatie- en gespreksvaardigheden.

 

Coaching blijft

Coaching is een essentieel onderdeel van mijn bedrijf. Dat ‘steentje’ dat je in het water gooit heeft ook aandacht nodig. Hoe groter de steen of hoe krachtiger de impact, hoe groter de kring in het water. Je kan met allerlei thema’s bij mij terecht, of het nou gaat om burn-out, motivatieproblemen, te veel ideeën of enorme twijfel. Coaching is vaak maatwerk en soms past een vast programma als Persoonlijk Leiderschap of Ambitiecoaching.

 

Zoek je betekenis?

Misschien lijkt het niet zo vanzelfsprekend om aan de grote thema’s van het leven te denken, maar elk mens is op zoek naar betekenis. Bewust of onbewust, zoekt iedereen naar zingeving. Misschien voel je dat er iets mist, dat je niet op het juiste spoor zit, ervaar je leegte of verveling; dan kan dit een thema zijn om coaching voor te zoeken. Hieraan werken is misschien wel het grootste cadeau dat je jezelf als mens kan geven. Dit geldt voor ondernemers en niet-ondernemers.

 

Laat je interviewen

Nieuw is mijn interview-aanbod. Ik heb voor het magazine Twentse Zakenvrouwen 15 vrouwen mogen interviewen en een mooi portret van ze mogen schrijven. Ik ontdekte dat coaching en journalistiek elkaar prachtig kunnen aanvullen. De reacties waren zo enthousiast, dat ik dit meer mensen gun. Een interview is geen coachgesprek, maar het teruglezen van je eigen vertelde verhaal kan heel verhelderend werken. Bovendien heb je daarna een prachtig portret van jezelf om bijvoorbeeld te gebruiken voor je website. Dit is overigens ook een leuk cadeau om te geven!

 

Verhuizing

Vanaf begin 2018 heb ik mijn eigen coachruimte in het bedrijfsverzamelgebouw Matrix aan de Plesmanweg 9 in Almelo. De koffie staat klaar!

 

Tot binnenkort!

Esther

 

10 t/m 24 januari WINTER Ambitiedagen 
KLIK HIER EN BOEK JE SESSIE NU MET KORTING  
Maak een plan van je voornemen!